Vitamina C – 3 beneficii majore

ian. 6, 2023

Vitamina C

Vitamina C e bună pentru organism dar ce știm despre efectele ei asupra tenului?
Cum să folosesc vitamina C pentru ten?

De ani buni deja, nu mai e o noutate că vitamina C are efecte deosebite nu doar în nutriție dar și asupra tenului, fiind un ingredient introdus de către tot mai multe persoane în rutina de skin care / beauty.

Dar ce efecte are mai exact asupra tenului?

1. Iluminează tenul și uniformizează textura acestuia

Cu timpul tenul expus la razele solare capătă un aspect obosit și “deteriorat”. Vitamina C înviorează pielea și uniformizează textura acesteia, mai ales în cazul porilor dilatați.
Poate restricționa enzima responsabilă de producția de melanină adică acea substanță care dă o nuanță închisă pielii. Dacă te confrunți cu pete pigmentare sau cearcăne maronii în jurul ochilor, trebuie să știi că aliatul tău de încredere este cu siguranță vitamina C.
Poți folosi o cremă pentru conturul ochilor sau poți încerca un set pentru o îngrijire completă cu Vitamina C pentru ten, în ritualul tău de beauty.

skin care

2. Reduce semnele îmbătrânirii

Datorită faptului că stimulează în mod natural producția de colagen a pielii, ajută astfel la umplerea ridurilor fine, pielea devenind mai fermă.
Iar folosită preventiv înainte de apariția ridurilor cu caracter mai pronunțat, poate face minuni căci reduce mult procesul de apariție a acestora. Prevenția e mereu cea mai bună soluție.

3. Ajutor împotriva razelor UV

În rutina obișnuită de skin care, aplicată pe pielea curată dimineața, înainte de protecția solară, limitează distrugerea pielii prin înlăturarea radicalilor liberi produși la suprafața acesteia (consecință a razelor UV) și stimulează regenerarea pielii. Este un antioxidant puternic!
În trecut se credea că vitamina C sensibilizează pielea la acțiunea solară dar s-a dovedit contrariul. De fapt, imediat după SPF, este a doua linie de apărare ca eficiență împotriva radiațiilor UVA care îmbătrânesc pielea. Cum așa? Datorită faptului că este un antioxidant, ajută la combaterea stresului oxidativ provocat de soare și protejează împotriva radicalilor liberi.

Cum se aplică vitamina C pe ten?

Pentru a beneficia la maximum de calitățile sale împotriva razelor UV, specialiștii în skin care spun că este de dorit să fie aplicată dimineața. Totuși nu este gresit dacă este aplicată nici seara, oferind și alte beneficii tenului (explicate mai sus).

Se poate aplica sub fornă de ser pe tenul curat înainte de crema cu SPF sau cea hidratantă. Pielea din jurul ochilor este și ea fericită să primească acest tratament de frumusețe, deci aplicați fără grijă un produs dedicat conturului ochilor cu vitamina C.

Este potrivită pentru orice tip de ten, nu există restricții în acest sens.
Totuși, este bine să fie introdusă în rutina de skin care treptat, începănd cu o concentrație mai mică și crescând odată ce tenul se obișnuiește cu această substanță, altfel poate irita pielea.

Set Color & Protect, Saten auriu deschis

Bine de știut

  • Este potrivită pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenul sensibil sau pentru cel uscat.
  • Are un termen de valabilitate mic, deci e de preferat să o cumperi în cantități mici și să o poți folosi pe toată înainte ca perioada de valabilitate să expire.
  • Pentru a-i conserva cât mai bine ingredientele active trebuie păstrată la loc răcoros, ferit de razele solare (de exemplu în frigider) și ideal ar fi ca inclusiv ambalajul produsului să ajute în acest sens: sticluțe de culoare închisă, bine sigilate care să nu permită un contact ușor cu aerul deoarece îi grabește oxidarea și deci, valabilitatea.
  • Ca pas în rutina de skin care, se aplică după curățarea (și eventual tonifierea) tenului, un strat subțire de serum. Ulterior se poate aplica crema hidratantă preferată pentru a “sigila” în piele serumul și a obține maximum de rezultate.

Retele Sociale

Noutati

Newsletter

Title

Facebook

TikTok

Instagram