Skin care într-un mod mai sustenabil – 3 sfaturi practice

ian. 9, 2023

sustenabil

Cum putem să ne îndeplinim într-un mod mai sustenabil toate obiceiurile de skin care / beauty / machiaj dar totuși la calitatea cu care ne-am obișnuit?

Fiecare dintre noi de-a lungul vieții poartă cu sine o amprentă. Și aceasta e unică.
100% a noastra iar noi suntem singurii 100% responsabili pentru ea.
Pornindu-se de la acest termen foarte personal (amprentă), s-a dezvoltat conceptul de amprenta de carbon.

Ea se referă la toate emisiile și gazele cu efect de seră pe care o anumită persoană le produce sau de care este responsabilă în mod indirect, într-o anumită perioadă de timp.

Fiecare achiziție de produse care nu sunt biodegradabile și nici nu se pot recicla, deci provoacă deșeuri pe planetă, este o decizie personală care mărește amprenta de carbon a persoanei în cauză.

Noi, cei de la Fidoria ne-am tot gândit cum să facem să ne reducem mai mult amprenta de carbon în timpul ritualurilor noastre de frumusețe și am decis să îmărțim concluziile noastre cu toți ceilalti doritori de pe internet.
Aici sunt cateva din soluțiile noastre:

1. Cumpără de la producătorii locali

Produsele fabricat în România și consumate tot de către români sunt mai puțin poluante decât cele de import. Același lucru e valabil pentru orice altă țară.
Susți producărorii locali și protejezi mai mult planeta de noxe.
În gama noastra avem produsele foarte cool ale SOSO SKIN fabricate în Timișoara!

  sustenabil
  skin care eco

  2. Cumpară o etichetă curată

  Cumpără produse în a căror listă de ingrediente se regasesc substanțe provenite din culturi BIO. Asta înseamnă că pentru cultivarea acelor plante nu s-au folosit pesticide și alte substanțe care nu fac parte din marca BIO.
  Orientați-vă către produse cu cât mai multe substanțe de origine naturală și organică.
  De exemplu, în locul ordinarului șampon de păr cu foarte mult silicon, ai putea alege o varianta plină de uleiuri naturale nutritive cum găsești la Faith in Nature.

  3. Biodegradabil / Reciclabil

  Cumpără produse al căror ambalaj este 100% biodegradabil sau care se poate recicla. Aici mă refer la produsele de uz zilnic pe care nu putem evita să le folosim zilnic și deci producem în fiecare zi mai multe deșeuri, dar care au pe piață alternative biodegradabile, cum ar fi:
  Bețișoare de urechi din 100% bambus.
  Dischete demachiante din bambus 100% (acestea sunt și reutilizabile; se spală și se pot refolosi de mai multe ori, același concept ca și batistele, dacă vă mai amintiți ce sunt acelea…)
  Dacă nu se găsesc chiar alternative biodegradabile atunci, măcar reciclabile; astfel, materialele își reiau noul ciclu de viață sub forma altor produse în loc să rămână deșeuri la suprafața planetei.

  Îți poți păstra obiceiul de machiaj, rutina de skin care, și tot ce obișnuiai să faci în domeniul de beauty, cu o mică ajustare, care poate face mediul înconjurător mai fericit, iar pielea ta nu are de ce să sufere.

  Sustenabil

  Retele Sociale

  Noutati

  Newsletter

  Title

  Facebook

  TikTok

  Instagram