Rutina de demachiere – 5 opțiuni disponibile

feb. 1, 2023

rutina de demachiere

Ce produs alegem pentru rutina de demachiere în funcție de nevoia tenului nostru?

La fel cum ne-am obișnuit deja în discuțiile despre îngrijirea tenului / skin care, nu există o alegere universal valabilă, universal bună. Produsul de demachiere trebuie ales ca oricare altul, ținând cont de tipul nostru de ten.

Iată ce opțiuni ai când vine vorba de rutina de demachere:

Apa micelară

Apa micelară

A devenit poate cea mai răspândită metodă de îndepărtare a unui make up în ultimul timp. Este adevărat că din punct de vedere al timpului de curățare e destul de rapidă, dar necesită mișcări circulare repetate, lucru care în timp poate irita pielea sensibilă din jurul ochilor. Această acțiune pe termen lung, poate genera apariția ridurilor “mecanice” (provocate de acele mișcări).

Deși se vehiculează foarte mult ideea că apa micelară nu necesită clătire (idee promovată mai ales de unii make up artiști), totuși recomandat pentru sănătatea tenului este să curățați ulterior fața cu apă și un gel de curățare lejer.

Astfel, vă asigurați că pielea rămâne într-adevăr curată, fără reziduuri, dar este bine și pentru cazurile în care apa dumneavoastră micelară conține substanțe mai puțin indicate cum ar fi parfum sau alcool. Pentru anumite tipuri de ten, parfumul nu provoacă deloc iritație, însă pentru tipurile de ten mai sensibile, o expunere prelungită la această substanță poate înrăutății situația. Tenul uscat sau tenul sensibil pot folosi și ele o apă micelară cu parfum (deși nu e indicat) dacă o spală de pe ten imediat după aceea.

Apa micelară bifazică

Asemănătoare apei micelare obișnuite, aceasta conține și ulei. Le recunoști ușor deoarece apa este mereu separată de ulei. Se folosește la fel ca apa micelară simplă dar trebuie agitat pentru a se amesteca cele două substanțe mai întâi. Este mai potrivită pentru machiaj de tip waterproof decât cea clasică, care nu se descurcă bine cu acesta. Având ulei în compoziție, nu este potrivită pentru tenul gras. Totuși, dacă ulterior folosirii ei, se va curăța tenul cu un gel de curățare ușor, deci acel ulei nu va rămâne pe ten, atunci utilizarea ei nu este o problemă.

Crema/laptele demachiant

Are o textură fină și delicată, care se masează pe față până când dizolvă orice urmă de machiaj. Are nevoie de o curățare a tenului în doi pași, fiind obligatorie curățarea ulterioară cu un gel de curățare pentru ten. Multe formule sunt special concepute pentru a hidrata pielea și datorită texturii sale nu predispune așa mult pielea din jurul ochilor la acele riduri mecanice cum o face demachierea cu apa micelară. Această metodă de demachiere nu este foarte eficientă în cazul unui machiaj waterproof.

Ulei demachiant

Așa cum îi spune și numele, este un demachiant cu textura de ulei. Datorită texturii sale, dizolvă foarte eficient și cel mai bine fixat machiaj. Este ideal pentru un amchiaj de tip waterproof, îndepărtând foarte bine și cele mai încăpățânate reziduuri. Pentru persoanele cu tenul gras nu este recomandat deoarece poate stimula și mai mult producția de sebum, dar poate fi folosit din când în când și de către acestea dacă uleiul demachiant este îndepărtat imediat de pe față. Dintre toate variantele, predispune cel mai puțin la apariția ridurilor mecanice.

rutina de demachere

Servețelele demachiante

Le-am lăsat intenționat la final deoarece nu sunt o opțiune reală în rutina de skin care de zi cu zi, ci mai degrabă o opțiune de compromis atunci când sunteți plecată într-o călătorie și nu aveți posibilitatea să luați cu dumneavoastră toate cele necesare. Deseori aceste șervețele demachiante conțin parfum și alcool, iar de cele mai multe ori sunt prea aspre și prea puțin îmbibate în soluție demachiantă. Rezultatul? Încercarea de a îndepărta un machiaj persistent prin frecarea produsă la nivelul pielii, mai ales în zone foarte sensibile cum e de exemplu conturul ochilor, poate duce nu numai la riduri, în timp, dar și la iritații, instant. 

Alege varianta de demachere potrivită pentru tine iar dacă acest articol ți-a oferit o privire de ansamblu și ți s-a părut util, împărtășește-l cu un prieten!

Retele Sociale

Noutati

Newsletter

Title

Facebook

TikTok

Instagram