Protecție solară – un mit sau o necesitate?

dec. 14, 2022

Protecție solară
Protecția solară, un mit sau o necesitate?
Standardul de frumusețe actual este o piele sănătoasă, care exprimă prospețime.
Cu toții ne dorim o piele sanătoasă și cu aspect tânăr cât mai mult timp; iată cum te poate ajuta protecția solară să îți atingi acest ideal.

SPF sau Factorul de Protecție Solară ne indică capacitatea unui produs de a împiedica pătrunderea radiațiilor UV în piele. UVB mai exact.

UV..Ce?

Deși se tot vorbește despre acest subiect în sfera de skin care și beauty, ce este defapt?
Suntem sau nu conștienți de ele, radiațiile solare sunt prezente pe tot parcursul zilei și ne influențează calitatea pielii, fie că este înnorat afară ori că stăm în casă și credem că astfel suntem feriți.
Atâta timp cât este lumină naturală afară sau în casă, aceasta vine la pachet cu radiații de tip UVA și UVB.
Radiațiile de tip UVA sunt responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii pe când cele UVB cauzează arsurile solare și au potențial cancerigen.
Majoritatea produselor inscripționate cu marca SPF, protejează împotriva razelor UVB, adică te feresc de arsuri solare și de potențialul soarelui de a-ți provoca cancer de piele.
Pentru prevenirea îmbătrânirii accelerate, ai nevoie de un produs de “protecție solară cu spectru larg” (UVB+UVA).

Acum că am clarificat cu UVA / UVB putem trece la următoarea dilemă…

SPF cu acțiune chimică sau minerală?

Produsele de protecție solară se împart după modul de acțiune și compoziția lor, în două categorii: cele chimice și cele minerale.

Câteva informații despre factorul de protecție solară chimică:

  • Sunt prezente în majoritatea produselor de protecție solară deoarece au avantajul că textura lor mai fluidă se aplică ușor și se absoarbe în piele fără a lăsa acea peliculă albă la suprafață.
  • Conform specialiștilor, au și multe dezavantaje, și anume: au potențial alergic, acționează abia la 15-20 de minute după aplicare, și necesită un număr mai mare de reaplicări pe parcursul unei zile decât concurența sa.

Factorul de protecție solară minerală se caracterizează prin:

  • Bariera fizică pe care o crează la nivelul pielii reflectă radiațiile UV odată ajunse în contact cu aceasta în loc să le absoarbă.
  • Are un spectru larg, adică oferă protecție atât împotriva radiațiilor UVB cât și a celor UVA.
  • Nu are potențial alergic ceea ce îl face mai sigur pentru sănătate.
  • Acționează din prima clipă în care este aplicat pe piele.

Acestea fiind zise, trebuie să acordăm puțină atenție la alegerea produsului cu SPF.
Ne dorim ca acesta să aibă inscripționat pe etichetă acțiunea sa cu spectru larg de protecție (broad spectrum), altfel ne va proteja doar împotriva radiațiilor UVB nu și a celor UVA. Iar pentru o piele tânără, hidratată, sănătoasă și în siguranță pe termen lung ne dorim protecție completă.
Ca să te ajutăm, îți lăsăm un link către produsele noastre favorite:
https://fidoria.ro/roc-soleil-protect-anti-wrinkle-fluid-spf-50-50-ml

Cât despre metoda chimică sau minerală, alegeți-o pe cea care se potrivește pentru dumneavoastră în funcție de nevoile de la momentul respectiv.

Dar nu uitați:

Oriunde ați fi, afară sau în casă, la plajă/la munte sau la birou, în zile însorite de august sau ploioase de noiembrie, razele solare și mai ales cele UVA, pot străpunge norii, umbrela de plaja, geamul ferestrelor și așa mai departe, doar pentru a vă îmbătrâni pielea 🙂.
Luați avantaj în fața soarelui cu o protecție adecvată, în permanență, pe timp de zi.
Considerați chiar și reaplicarea acesteia pe durata unei zile pentru că indicele de protecție alaturat lui SPF, știți voi… acel 15, 30, 40, 50 vă indică și timpul de acțiune al protecției. Cu cat valoarea SPF este mai mare, cu atât expunerea la soare poate fî mai îndelungată în condiții de siguranță.

A spus cineva Tips and tricks?

1) Alege un SPF cu spectru larg pentru protecție solară completă.

2) Alege unul cu acțiune minerală pentru a uita complet de griji. Ești gata de plecare într-o clipită și ai protecție completă pentru pielea ta.

SPF, SPF și iar SPF cosmetice

3) Aplică o cantitate suficientă de produs. Da, eficiența protecției are legătură directă cu cantitatea de produs aplicată pe piele, deci nu te zgârci.

4) Reaplică protecția solară la 2-3-4 ore de la ultima aplicare pentru a te menține protejat. Dacă porți make up, poți reaplica simplu printr-un produs tip spray care nu îți va afecta machiajul.

5) Vezi categoria de produse cu SPF din magazinul nostru deoarece avem pentru tine inclusiv fond de ten clinique sau pudră cu SPF clinique, să nu mai spun de câte nuanțe apetisante de rujuri clinique pentru ca buzele tale să ramână protejate de soare. Nu a fost nicicând mai simplu să te ferești de razele UV în timp ce porți machiajul favorit!

6) Bucură-te de o piele sănătoasă cu aspect tânăr mai mult timp!

7) Împarte informațiile cu un prieten dacă ți s-au părut utile, să afle și el ce e de făcut.

Retele Sociale

Noutati

Newsletter

Title

Facebook

TikTok

Instagram