Mască de păr sau balsam de păr? – 7 argumente

feb. 13, 2023

mască de păr balsam de păr

Care este diferența între masca de păr și balsam de păr? cum știm de care avem nevoie? Află toate acestea în articolul curent.

Ce este masca de păr?

O mască de păr este încărcată cu nutrienți sănătoși și uleiuri naturale hidratante, care sunt perfecte pentru părul uscat, poros și deteriorat. Sunt mai concentrate și au o formulă bogată în ingrediente puternice.

Sunt folosite de tipul de păr mai dur, mai aspru și matur, care trebuie “îmblânzit” sau, pentru părul care a suportat tratamente chimice de tipul decolorării, suvițării, vopsirii, etc.

Îți restabilește sănătatea părului, hidratându-l și hrănindu-l. O mască de păr recondiționează și hidratează în profunzime firele de păr. Dacă părul tău este cu adevărat uscat, poți folosi o mască de păr pentru a permite elementelor de hidratare să pătrundă adânc în structura firului de păr.

Ce este balsamul de păr?

Un balsam de păr este un produs obișnuit de condiționare care servește la netezirea firelor de păr, pentru a-l hidrata din nou și pentru a preveni asprirea sa. El ofertă suplețe și maleabilitate părului.

Deoarece un balsam de păr are o textură ușoară, aplicarea lui pe păr este simplă și ar trebui să fie potrivită inclusiv pentru tipul de păr subțire, fără să îl încarce și să îl îngrașe  mai repede, ca în cazul folosirii unei măști.

De multe ori formula balsamului seamănă cu cea a măștii de păr însă este puțin mai lichidă iar concentrația ingredientelor active este mai mică. Cu alte cuvinte, e mai lejer, iar acțiunea sa nu este atât de intensă și din acest motiv e foarte potrivit pentru folosirea zilncă și pentru prevenție.

Exista foarte multe tipuri de balsam, însă trebuie să descoperi care dintre ele este cel mai potrivit pentru părul tău. Un balsam pe care vi-l putem recomanda este cel natural nutritiv si hidratant cu mango de la Noah.

O mască de păr, cum ar fi masca regenerantă de la Noah, este compusă din uleiuri hrănitoare, mai multe ingrediente hidratante, inclusiv aminoacizi, uleiuri de plante, minerale, glicerol, propilen glicol, pantenol, și altele asemenea.

mască de păr balsam de păr

Care sunt diferențele cheie dintre o mască de păr și un balsam de păr?

1. Scop

Mască: Concentrația ridicată a ingredientelor foarte potente o fac potrivită pentru hidratarea și tratarea părului foarte deteriorat, uscat, aspru, poros și dur.

Balsam: Balsamul, datorită formulei sale mai lejere, este un produs excelent pentru folosirea uzuală, de întreținere a sănătății și bunăstării părului dumneavoastră. 

2. Cum se utilizează

Mască: 

  • Utilizați un șampon pe păr și clătiți-l bine;
  • Aplicați masca pe părul stors de excesul de apă;
  • Aplicarea măștii se face doar pe lungimea părului, de la urechi în jos, nu și la rădăcină;
  • După 5-15 până la 30 de minute (sau conform informațiilor de pe ambalaj), îndepărtați masca prin clătire. Acest timp ajută la înmagazinarea substanțelor nutritive în firele de păr;
  • Aplicarea unei măști se poate face o dată la 2-3 spălări, în funcție de nevoia fiecăruia, dar nu este obligatoriu să fie făcută la fiecare spălare.

Balsam: 

  • Utilizați un șampon pe păr și clătiți-l bine;
  • Aplicați un pic de balsam pe părul curat;
  • Aplicarea, la fel ca în cazul măștii, nu se face și pe scapl;
  • Clătiți-l după ce au trecut două până la cinci minute. Daca doriti să vă scutiți de timpul pierdut cu clatitul puteți folosi balsamul fără clătire cu ulei de cocos Arganicare;
  • Vă recomandăm să folosiți balsam de păr la fiecare spălare, fiind un produs ușor. 

 

3. Frecvența de utilizare

Mască: O mască de păr poate fi folosită o dată sau de două ori pe săptămână. Dar dacă utilizați o mască de tratament hidratantă, asigurați-vă că citiți cu atenție instrucțiunile. De obicei, măștile de tratament au instrucțiuni săptămânale de aplicare.

Balsam: De fiecare dată când vă spălați părul cu șampon, puteți continua cu un balsam. Aplicarea balsamului de trei ori pe săptămână este grozavă. Aplicațiile frecvente nu vor face rău.

 

4. Durata procesului

Mască: Pentru efectul dorit, o mască de păr trebuie aplicată o perioadă considerabilă de timp. Ingredientele sunt de obicei mai concentrate în aceste produse. Trebuie lăsat pe păr cel puțin 5-15 minute. Cu toate acestea, anumite măști trebuie păstrate pe părul tău timp de mai multe ore, în funcție de conținutul și tipul de păr. 

Balsam: Balsamurile nu necesită mult timp. Avantajele sale sunt de fapt imediate. Pentru efecte optime, păstrați balsamul pe păr doar două până la cinci minute.

 

5. Cine le poate folosi?

Mască: O mască de păr funcționează cel mai bine pentru cei care au un păr uscat și deteriorat. Cu toate acestea, dacă ai părul gras, o mască l-ar putea face mai gras, dacă este aplicată necorespunzător. În schimb masca naturală revitalizantă cu fructul dragonului, Faith in Nature, este potrivită pentru toate tipurile de păr, așa că dacă aveți părul gras tot nu aveți o scuză să fugiți de hidratarea suplimentară.

Balsam: Utilizarea balsamurilor este universală. Persoanele cu păr uscat ar trebui să-l folosească după fiecare spălare a părului, în timp ce, tipul de păr gras îl poate folosi și numai o dată la două spălări.

mască de păr balsam de păr

6. PRO

Mască: Părul tău are nevoie de hrănire și hidratare. Pentru părul uscat, aspru și lipsit de viață, o mască de păr este utilă, deoarece reduce ruperea și deteriorarea. În plus, vă oferă un păr cu aspect mai lucios, așezat, cuminte.

Balsam: Părul tău este mai ușor de manevrat atunci când folosești balsam. Îmbunătățește textura părului, făcându-l mai strălucitor și mai moale. Cel mai avantajos este faptul că beneficiile sunt imediate.

 

7. CONTRA

Mască: O mască de păr conține de obicei mai multe ingrediente “grase” ceea ce susține hidratarea, dar pentru părul cu tendință de îngrășare poate fi neplăcut dacă nu e aplicată corect.

Balsam: Fiind un produs ușor, nu prezintă contraindicații, utilizat corect.

Are nevoie părul tău de măști cât și de balsam?

Da. Pentru a-și păstra sănătatea și a obține hidratarea necesară, părul tău are nevoie atât de balsam, cât și de mască. O mască de păr ar crește rezistența și dezvoltarea firelor de păr, în timp ce un balsam ar netezi și ar minimiza încrețirea firelor de păr. Puteți, totuși, să omiteți fie o mască de păr, fie un balsam de păr dacă aveți probleme speciale în urma utilizării acestuia. În orice alt caz, folosirea unei măști de păr și a unui balsam vă va menține părul sănătos.

Retele Sociale

Noutati

Newsletter

Title

Facebook

TikTok

Instagram