Loțiune, Cremă de corp, Ulei sau Unt hidratant?

ian. 23, 2023

cremă de corp

Loțiune, Cremă de corp, Ulei sau Unt hidratant? Care e diferența între ele și cum alegem ce să folosim?

Oricare din aceste variante poate fi alegerea bună când vine vorba de hidratarea pielii dar cu siguranță nu sunt toate pentru toată lumea, tot timpul. Deci trebuie să știm cum să alegem.
Principala diferență între ele este textura. Mai multe, în cele ce urmază…

Loțiunile de corp

Loțiunile de corp au o textură mai fluidă și usoară, fapt ce se datorează compoziției lor. Acestea conțin un procent foarte mare de substanțe umectante (care înmagazinează apă) și un foarte mic procent de substanțe emoliente (uleiuri), motiv pentru care se absorb foarte ușor în piele. Conținutul ridicat de apă hidratează instant pielea, dar în lipsa uleiurilor care să creeze o barieră de suprafață pentru ca aceasta să rămână în piele mai mult timp, hidratarea nu este de foarte lungă durată. Mai bine spus, nu se potrivește persoanelor cu o piele foarte uscată. În schimb, este o alegere foarte bună pentru persoanele cu ten gras deoarece acestea prezintă în mod natural acea barieră de înmagazinare iar textura lejeră a loțiunii se va absorbi mai ușor față de o cremă de corp cu textură uleioasă.

lotiune de corp
cremă de corp

Cremă de corp

Când vine vorba de cremă de corp, aceasta are o textură ceva mai groasă decât loțiunile de corp care sunt foarte fluide. Comparativ cu loțiunile, acestea au un procent mai scăzut de apă dar unul mai ridicat de uleiuri. Să zicem, 50%-50%.
O cremă de corp oferă hidratare suficientă și în același timp creează și un strat protector la suprafața pielii care să prevină deshidratarea prematură. Totuși, în cazul unui ten gras, crema s-ar putea să fie totuși prea mult, aici trebuie testat. În general, este o soluție potrivită pentru mai toate tipurile de piele, oferind suficientă hidratare dar și o peliculă protectoare.
Asigură în general o îngrijire a pielii optimă în aproape orice situație.

Unut de corp

Spre deosebire de celelalte două categorii, aceasta nu conține deloc apă. Este format dintr-un mix de unturi și uleiuri din plante (jojoba, avocado, migdale, cocos, etc.) ceea ce le oferă o consistență asemănătoare smântânii.
Rolul său, pe care îl împlinește de altfel cu excelență, este acela de a sigila pielea cu toată umezeala/hidratarea pe care aceasta deja o conține și nu de a oferi hidratare de la sine. Deci atenție, ar fi bine ca ele să fie aplicate pe o piele hidratată în prealabil. De exemplu, imediat după ce ai ieșit din duș, chiar pe pielea încă umedă, se recomandă aplicarea. Astfel, va ajuta pielea să rețină apa în interior și nu va permite evaporarea.
Ele sunt foarte potrivite pentru pielea uscată, oferindu-i acesteia exact ceea ce îi lipsește, și anume pelicula protectoare care să rețină apa.

unt de corp
ulei de corp

Uleiul de corp

Este foarte asemănător în calități cu untul de corp, doar că textura sa este fluidă. Este realizat de obicei din mixuri ale uleiurilor provenite din plante. La fel ca unturile, nu conțin deloc apă, deci nu au calitatea de a oferi hidratare ci doar de a o menține în piele suficient de bine prin bariera pe care o creează la suprafață. Fiind considerate uneori produse de lux, au fost create variante îmbogățite cu particule sclipitoare pentru a oferi pielii pe langă un luciu sănătos, acel plus de prețiozitate.

Se recomandă a fi folosite în timpul dușului sau imediat după acesta, pentru a înmagazina cât mai multă umiditate și, la fel ca în cazul unturilor de corp este mai potrivit pentru tipul de piele uscată.

Dacă articolul ți s-a părut util, îl poți recomanda unui prieten care nu a găsit încă soluția potrivita pentru tipul său de ten și încă se plânge că lui “nu îi place cum ramane pe piele acea cremă de corp” care probabil era un unt de corp 🙂.

Retele Sociale

Noutati

Newsletter

Title

Facebook

TikTok

Instagram