Îngrijirea părului decolorat

mai 5, 2023

îngrijirea părului decolorat

E bine să te decolorezi sau nu?

Puteți experimenta orice culoare care este mai deschisă decât nuanța naturală prin decolorarea părului, așa că faceți acest lucru dacă doriți să vă schimbați aspectul! Decolorarea ne oferă oportunitatea de a schimba culoarea părului și de a experimenta noile tendințe în modă.

 

Toate acestea sună minunat , însă care este principala problemă la acest proces de decolorare a părului? Aceasta poate reprezenta o intervenție agresivă pentru păr, mai ales dacă nu sunt respectate anumite proceduri și dacă nu sunt folosite produse profesionale. De asemenea, este nevoie ca după procesul de decolorare să efectuați anumite sarcini de îngrijire pentru a împiedica părul să devină uscat, încrețit și greu de gestionat, precum și pentru a nu se rupe de fiecare dată când utilizați un pieptene pentru descâlcire.

Cum funcționează decolorarea  părului?

Pentru a deschide cuticula părului, se aplică mai intâi decolorant. Pigmentul natural al părului este înlăturat de înălbitor. Este benefic să ai cunoștințe de bază despre structura părului în prealabil pentru a putea lua hotărârea dacă dorești să faci acest lucru . Cuticula, stratul exterior al părului, este compusă din solzi microscopici , iar cortexul (centrul de hidratare al părului tău) este protejat de acești solzi. Cortexul își pierde umezeala de fiecare dată când deschidem cuticula părului. Aceasta înseamnă că decolorarea părului poate, din păcate, să-l facă să se simtă uscat și fragil.

 Dacă îți atingi părul și îl simți casant, înseamnă că are nevoie de hidratare. Pe de altă parte, părul care are umiditate are o senzație netedă și alunecoasă la atingere. Tratamentele chimice scad umiditatea din părul tău, dar acest lucru poate fi evitat prin folosirea unor produse intens hidratante.

Ce se întâmplă când îți decolorezi părul?

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu adevărat din punct de vedere chimic atunci când părul tău este decolorat?                                                                                                                                                      Șuvițele de păr se umflă atunci când aplici decolorant, motiv pentru care părul fin pare întotdeauna mai plin după ce a fost decolorat. Părul își pierde culoarea când îl decolorezi din cauza procesului de oxidare. Culorile naturale din par sunt îndepărtate prin substanțe de albire; cu cât este aplicat mai mult decolorant, cu atât părul tău va părea mai deschis la culoare. Deoarece keratina( proteina care face părul nostru) are o ușoară nuanță galbenă, părul decolorat poate părea uneori gălbui. Trebuie să utilizați un toner după albire pentru a neutraliza nuanțele inestetice de galben sau portocaliu rămase în urma decolorării.

Cum îngrijești părul decolorat?

  • Evitați grăbirea procedurii.

 Discutați în avans cu stilistul despre culoarea pe care doriți să o obțineți; vă poate ajuta să vă moderați așteptările și să vă ghideze prin proces. Brunetele pot deveni blonde platinate, dar nu se va întâmpla peste noapte. În plus, rețineți că tonurile de blond mai deschise necesită întâlniri mai frecvente la salon.

  • Lăsați pe seama profesioniștilor

 Decolorarea părului este o știință și o artă. Ca atare, este mai bine să nu folosiți truse de bricolaj pentru a vă deschide părul. În primul rând, este mai probabil să suprapuneți decolorantul în timpul aplicării, ceea ce va duce la rupere. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să faceți o întâlnire cu un stilist.

  • Reduceți momentele de spălare a părului

 Chiar dacă este îndoielnic că cineva trebuie să-și spele părul în fiecare zi, noțiunea este valabilă mai ales atunci când este implicat decolorantul. Spălarea excesivă a părului elimină uleiurile naturale vitale care îl mențin hidratat; deoarece părul decolorat se poate usca, este necesar să luați toate măsurile posibile pentru a-l menține hidratat.

  • Reduceți momentele de spălare a părului

 Chiar dacă este îndoielnic că cineva trebuie să-și spele părul în fiecare zi, noțiunea este valabilă mai ales atunci când este implicat decolorantul. Spălarea excesivă a părului elimină uleiurile naturale vitale care îl mențin hidratat; deoarece părul decolorat se poate usca, este necesar să luați toate măsurile posibile pentru a-l menține hidratat.

Recomandările noastre pentru menținerea sănătății părului decolorat:

Șampon cu fitocheratină de orez pentru păr vopsit (1.6), Noah, 1000ml

  • Produs vegan, cu uleiuri naturale de Santal Amyris, ylang-ylang, maghiran.
  • Fără silicon, uleiuri minerale, parabeni sau parafină.
  • Potrivit părului vopsit sau cu șuvițe.

Tratament hipoalergenic pentru păr, extra-hidratant cu proteine, Cherry Blossom, Kundal, 500 ml

Tratamentul pentru păr Kundal cu miere și macadamia conține ingrediente care protejează și restaurează părul deteriorat.

Mască regenerantă cu ulei de argan pentru păr foarte uscat (2.3), Noah, 200 ml

  • Potrivită pentru părul uscat, deteriorat sau tratat chimic.
  • Previne despicarea vârfurilor.

Retele Sociale

Noutati

Newsletter

Title

Facebook

TikTok

Instagram