Cum afli ce tip de ten ai?

ian. 10, 2023

tip de ten

Ten uscat? Ten gras? Ten mixt? Ten sensibil? Ten acneic? Ten normal?!
Și de ce e important să știi, până la urmă?

Dacă îți pasă de pielea ta și vrei să știi cum să o îngrijești mai bine, atunci primul pas este să știi ce tip de ten ai pentru a cunoaște ce tip de îngrijire i se potrivește.

Știind care sunt punctele forte și cele slabe ale tenului tău, vei știi de asemenea în ce produse de îngrijire trebuie să investești banii pentru a obține rezultatele dorite și pentru a economisi o mulțime de bani care altfel s-ar duce degeaba pe apa Sâmbetei. Tot astfel eviți și îndelungi experimente nereușite și neplăcute pentru tenul tău care ți-ar putea înrăutăți situația actuală.

Iubitoarele de skin care sau make up știu că acesta este primul pas spre rezultate grozave. Identificarea tipului de ten pe care îl ai este cheia pentru o piele sănătoasă, pentru un make up bine realizat și doar așa, pe o temelie solidă, machiajul tău va putea arăta de revistă.

Cum să identifici singură ce tip de ten ai?

Uite care sunt pașii pe care îi ai de făcut:

 

  • Începe prin a-ți curăța tenul cu un gel blând;
  • Șterge pielea prin tapotare, ușor;
  • Așteaptă 1-2 ore să observi evoluția tenului;
  • Analizează cu atenție după acest timp, în oglindă, aspectul tenului tău;
  • Dacă simți că pielea parcă “te ține” mai ales când zâmbești, atunci probabil ai un ten uscat;
  • Obrajii au rămas uscați în timp ce zona T (nasul și fruntea) strălucesc? atunci cel mai probabil ai un ten mixt;
  • Și obrajii tăi sunt strălucitori? Aici e vorba de un ten gras;
  • Dacă ai o strălucire ușoară numai, iar pielea se simte plăcut: nici uleioasă, nici nu pare că stă să crape, atunci probabil ai un ten normal.
tip de ten

E bine de înțeles faptul că nu există în sine un tip de ten “normal”, toate cele de mai sus sunt “normale”, frecvente și larg răspândite.

Dermatologii folosesc acest termen de “ten normal” pentru a defini tipul de ten care nu prezinta tendințe nici ce uscare excesivă, nici de îngrășare excesivă, ori predispoziție la acnee sau sensibilitate. Dar toate aceste tipuri de ten sunt perfect normale și la fel de răspândite.

ten

Totodată, acum că ai aflat ce tip de ten ai, nu te culca pe o ureche.

Trebuie să știi că el se poate schimba pe parcursul vieții si că este influențat de o mulțime de factori: vreun tratament medicamentos, sarcină, schimbări hormonale, alimentație și chiar rutina de skin care nepotrivită poate face dintr-un ten gras, un ten sensibil, dintr-un ten uscat unul cu tendințe acneice ș.a.m.d.

Fii foarte atentă pe parcursul anilor la semnalele pe care ți le dă tenul tău și oferă-i în schimb îngrijirea potrivită.

De asemenea, produsele de make up pe care le folosești, ai grijă să fie adaptate tipului tău de ten.

Există produse dedicate fiecărui tip de ten în parte.

Acum că ai aflat ce tip de ten ai, îți va fi mult mai ușor să îți alegi produsele de skin care sau make up potrivite pentru tine.

Venim în sprijinul tău în acest sens cu încă câteva articole despre cum să alegi acizii potriviți de exfoliere a tenului, pe care îl poți citi aici sau cum să alegi între un BB Cream și CC cream. 

Daca vrei să știi care e diferenta dintre un concealer și un corector și de care din ele are nevoie tenul tău, atunci citește articolul de aici.

Pentru multe alte sfaturi practice despre alegerea cosmeticelor te invităm să răsfoiești blogul nostru.â

Dacă ți-a placut informația și știi pe cineva căruia i-ar prinde bine să o citească, nu uita să împarți cu prietenii tăi. 

 

Retele Sociale

Noutati

Newsletter

Title

Facebook

TikTok

Instagram