Ceramidele

apr. 28, 2023

ceramidele

Ce sunt ceramidele și care este rolul lor ?

Celulele pielii conțin ceramide, acestea fiind la bază lipide sau grăsimi. 30% până la 40% din epidermă ( stratul exterior al pielii) este alcătuit din acestea. Ceramidele sunt esențiale pentru a vă menține pielea umedă și pentru a evita răspândirea unei eventuale infecții.

ceramidele

Celulele pielii noastre sunt în esență ținute împreună de ceramide pentru a menține integritatea și sănătatea barierei noastre cutanate. Pielea ta se poate usca dacă nivelul de ceramide scade, iar acest lucru se întâmplă  pe măsură ce îmbătrânești. Funcția de barieră protectivă a pielii, aceasta fiind prima linie de protecție a organismului împotriva toxinelor și poluării din exterior, este influențată de ceramide. De asemenea, acestea susțin sănătatea celulelor și buna funcționare a creierului. Se găsesc frecvent în produsele de îngrijire a pielii, în tonere, în creme hidratante și seruri,iar  toate acestea pot ajuta la menținerea sănătății pielii prin creșterea nivelului de ceramide.

Tipurile de ceramide si formarea  acestora

Ceramidele există atât sub formă naturală, cât și artificială. Straturile exterioare ale pielii, precum și cele ale animalelor și plantelor conțin ceramide naturale. Pseudoceramidele (ceramidele sintetice) sunt create artificial în laborator. Acestea sunt folosite mai frecvent în produsele de îngrijire a pielii decât ceramidele naturale, deoarece nu conțin impurități și sunt mai stabile. 

Sfingozina este  o substanță chimică care  formează ceramidele. Există mai multe forme ale acestei substanțe  care se unesc cu alți acizi grași pentru a crea ceramide. Există 12 forme diferite de ceramide, notate cu numere de la 1 la 12, în funcție de forma de sfingozină și de acidul gras care o leagă. Următoarele tipuri de ceramide sunt cel mai des întâlnite în produsele  cosmetice :

  • Ceramida 1 (ceramida EOS)
  • Ceramida 2 (ceramida NS sau NG)
  • Ceramida 3( ceramida NP)
  • Ceramida AP (ceramida 6-II)
  • Ceramida EOP (ceramida 9)
  • Fitosfingozina
  • Sfingozina

Ce beneficii au ceramidele pentru piele?

Ceramidele contribuie la îmbunătățirea pielii în numeroase moduri: 

  • Ajută la stabilirea unei bariere care să împiedice evaporarea umezelii din piele . Păstrând umiditatea în piele, sunt evitate uscarea și disconfortul. 
  • Apără pielea împotriva factorilor poluanți din mediu.
  •  Apără pielea de bacterii și ciuperci care pot provoca alergii și infecții. 
  • Păstrează pielea suplă și hidratată pentru a întârzia apariția ridurilor.

Care sunt riscurile unui nivel scăzut de ceramide în piele?

Următoarele afecțiuni ale pielii s-ar putea manifesta dacă nivelul de ceramide scade:

  • Pielea poate deveni  roșie  și poate provoca mâncărimi în cazul în care este vorba despre o eczemă,dermatită atopică sau chiar acne si rozacee. 
  • Ihtioza poate face ca pielea să arate uscată, aspră, ca solzii de pește.

Sunt multe alte boli care pot fi provocate din cauza scăderii ceramidelor din piele , dar mai sus sunt prezentate cele mai comune boli.

Recomandările noastre:

Cremă hidratantă cu ceramide pentru ten sensibil sau uscat, in-ceramide, Indeed Labs, 30 ml

Această cremă este destinată tenului uscat sau sensibil, având în același timp și efect anti-age.

Este o cremă hidratantă pentru zi ,cu textura ușoară ,care oferă hidratare de durată tenului uscat, deshidratat sau sensibil grație unei formule inovative ce conține un amestec de 3 ceramide, cu triplă acțiune: Ceramida I, Ceramida 3 și Ceramida 6. Datorită acestora ,crema are și efect antiaging.

Beneficii:

  • Cele 3 tipuri de ceramide mențîn pielea hidratata timp îndelungat;

  • Formulă ușoarăintens hidratantăhrănește pielea în profunzime.

ceramide

Ser pentru ten, APOT.CARE

Îmbunătățește textura pielii, păstrând-o în același timp hidratată, moale și sănătoasă cu acest ser ultra-netezitor, care întărește pielea.

 

Pure Actives Hyaluronic Acid & Ceramide Moisturizing Lifting Effect Face Cream, Collistar

Această cremă este potrivită pentru toate tipurile de ten.

Tratament de tip cremă-gel cu acid hialuronic cu 4 greutăți moleculare diferite ce asigură hidratare intensă multiplelor straturi ale pielii.

 

Retele Sociale

Noutati

Newsletter

Title

Facebook

TikTok

Instagram