BB cream sau CC cream? Cum alegem între cele 2 variante?

ian. 3, 2023

Care este diferența între BB cream și CC cream? Cum alegem între cele două și cum le utilizăm corect?

 

Ce sunt de fapt BB cream-urile?

BB este un acronim pentru Blemish Balm, Beauty Balm sau Blemish Base.

Sunt produse multifuncționale, hibrid între cele de ingrijire și make up. Conțin atât ingrediente de îngrijire și regenerare a tenului dar au și calitățile unui fond de ten.

BB-creamurile înglobează calități ale cremei hidratante, uneori și a celei cu SPF, a unei baze de machiaj și în final a unui fond de ten. Practic, combină mai mulți pași din realizarea unui machiaj într-un singur produs. 

La bază, primele astfel de produse au fost fabricate în Coreea de catre companii specializate în domeniul dermato-cosmetic și se comercializau doar în farmacii. 

 

Ce sunt de fapt CC cream-urile?

BB Cream

CC este un acronim de la Correct and Conceal, Color Control sau Color Correction iar termenul de CC Cream indică la origine un produs de îngrijire a tenului cu funcție de corecție a culorii tenului. Dacă ați folosit vreodată corectoare sau primere verzi, lila, portocalii sau galbene veți înțelege la ce mă refer.

Ideea de bază în corecția culorii tenului prin machiaj este aplicarea unui produs colorat într-o nuanță specifică cu scopul de a neutraliza culoarea anormală a tenului prin combinarea cromatică (vezi și articolul despre concealer și corector).

Din păcate, s-a introdus eronat ideea (mai ales în sfera producătorilor de make up americani și europeni) cum că CC cream-ul ar fi varianta mai potentă, cu o capacitate mai mare de acoperire, a BB cream-ului. 

În realitate, BB cream-ul coreean (cel original) avea deja posibilitatea de a acoperi foarte bine tenul și imperfecțiunile.

 

Cum alegem între cele doua variante?

Răspunsul la această întrebare depinde în mare măsură de rezultatul pe care doriți să îl obțineți cât și de tipul de ten pe care îl aveți. 

Dacă aveți un ten roșiatic, cu erupții sau pete roșii, ori unul tern/gălbui ori poate cearcăne foarte vineții, e bine să luați în considereare folosirea unui CC cream corector de culoare înaintea aplicării fondului de ten obișnuit. 

Dacă pe de altă parte nuanța generală a tenului dumneavoatră nu este alterată de subtonuri colorate și doriți să uniformizați doar unele imperfecțiuni, puteți folosi un BB cream, cu gradul de acoperire preferat: de la lejer, la full coverage, această preferință poate ține seama de look-ul pe care doriți să îl creați, de eveniment, etc.

Unele din aceste produse de make up au chiar o formulă albă cu capacitate de adaptare la tonul pielii dumneavoastră, ceea ce vă scutește de bătăi de cap în alegerea nuanței potrivite.

 

De reținut este faptul că oricare dintre cele doua variante conține substanțe benefice pentru îngrijirea tenului spre deobsebire de fondul de ten obișnuit. 

BB cream-urile ar putea înlocui complet fondul de ten, iar CC cream-urile ar trebui folosite ca o bază corectoare în cazul tenurilor cu colorații (roșii, galbene, violet, maronii), alături de un fond de ten. 

Retele Sociale

Noutati

Newsletter

Title

Facebook

TikTok

Instagram